google algorithms
آرین محبوبی

آرین محبوبی

الگوریتم های گوگل

فهرست مطالب

تقریباً به صورت روزانه ، گوگل در الگوریتم رتبه بندی خود تغییراتی ایجاد می کند. برخی از این ها تغییرات کوچکی هستند و برخی دیگر صفحات نتایج گوگل را به طور جدی تکان می دهند. این مقاله به شما کمک می کند تا درک بهتری از الگوریتم ها و جریمه های گوگل به دست آورید و همچنین توصیه هایی در راستای بهبود سئوی سایتتان ارائه می دهد. در این مقاله 14 الگوریتم گوگل را به طور مختصر بررسی کرده ام.

  1. پاندا
  2. پنگوئن
  3. دزد دریایی
  4. مرغ مگس خوار
  5. کبوتر
  6. رنک برین
  7. فرد
  8. برت
  9. از آپدیت های بعدی گوگل چه انتظاری می رود؟

 

  1. پاندا (Panda)

     

تاریخ راه اندازی: 2011

تهدیدها: محتوای تکراری یا کپی، هرزنامه های ایجاد شده توسط کاربر، اشباع کلمات کلیدی

الگوریتم پاندا به اصطلاح یک “نمره کیفیت” به صفحات وب اختصاص می دهد و از این نمره به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده می شود. در ابتدا، پاندا به جای اینکه بخشی از الگوریتم رتبه بندی گوگل باشد به عنوان یک فیلتر به کار گرفته می شد، اما در ژانویه سال 2016 ، به طور رسمی در الگوریتم اصلی قرار گرفت. استفاده از الگوریتم پاندا باعث شده ارتقا در نتایج گوگل و همینطور جریمه گوگل سریعتر اتفاق بیافتد. پاندا را می توان به عنوان اولین الگوریتم سئوی مدرن و دوران جدید جست و جوی گوگل دانست.

سایت را به طور منظم برای پیدا کردن محتوای بی کیفیت، کپی یا تکراری بررسی کنید. برای انجام این کار، می توانید از خزنده های سایت مانند SEO PowerSuite کمک بگیرید. برای بررسی محتوای  تکراری خارجی، می توانید از Copyscape استفاده کنید(البته برای زبان فارسی ممکن است خطا داشته باشد). اگر سایت فروشگاه اینترنتی دارید و نمی توانید صد در صد محتوای انحصاری داشته باشید، سعی کنید از تصاویر با کیفیت و انحصاری استفاده کنید و از بخش کامنت ها و نظرات کاربران برای نقد محصول استفاده کنید.

الگوریتم گوگل

  1. ونیز (Venice)

تاریخ راه اندازی: 2012

به روزرسانی ونیز یکی از به روزرسانی های  قابل توجه گوگل بود ، زیرا نشان داد که گوگل فهمیده است که جستجو کننده ها در بعضی مواقع به دنبال نتیجه هایی هستند که در نزدیک آن ها یا در محل های خاصی باشند. پس از به روزرسانی ونیز، صفحه نتایج جستجوی گوگل شامل صفحاتی شد که براساس محلِ تعیین شده یا IP فرد بود.

  1. پنگوئن (Penguin)

تاریخ راه اندازی: 2012

تهدیدها : لینک های اسپم یا نامربوط، لینک های انکر تکست با بهینه سازی بیش از حد

هدف پنگوئن گوگل تنزل رتبه سایت هایی است که در لینک های خود دستکاری می کنند.(مثلا خرید بک لینک های بی کیفیت و بی ارزش) از اواخر سال 2016 ، پنگوئن بخشی از هسته اصلی الگوریتم گوگل شده است. برخلاف پاندا پنگوئن به صورت real time کار می کند.

رشد لینک های سایت خود را با دقت نظارت کنید و بک لینک های سایتتان را چک کنید. برای این کار می توانید از ابزاری مانند SEO SpyGlass استفاده کنید.

  1. دزد دریایی (Pirate)

به روزرسانی دزد دریایی برای مبارزه با پخش غیرقانونی محتوای دارای کپی رایت ایجاد شد. بدین منظور وبسایت هایی که از DMCA (قانون کپی رایت هزاره دیجیتال) پیروی نمی کردند دچار افت رتبه شدند و باعث تاثیر منفی بر جایگاهشان شد.

  1. مرغ مگس خوار  (hummingbird)

تاریخ راه اندازی: 2013

تهدیدها: اشباع کلمات کلیدی، محتوای کم کیفیت

الگوریتم مرغ مگس خوار به گوگل کمک می کند تا عبارات جستجو را بهتر تفسیر کند و معنی آن را بفهمد تا نتایجی را ارائه دهد که هدف جستجوکننده است(حتی اگر در کلمات عبارت وجود نداشته باشد). در عین حال که کلمات کلیدی همچنان مهم هستند، الگوریتم مرغ مگس خوار باعث می شود که یک صفحه حتی اگر دقیقاً کلمات عبارت جستجو شده را در بر نداشته باشد باز برای آن عبارت جایگاه بگیرد. این امر با کمک پردازش زبان طبیعی و سمانتیک ایندکسینگ محقق می شود.

تحقیق کلمات کلیدی خود را گسترش دهید و بر روی مفاهیم تمرکز کنید، نه فقط بر کلمات کلیدی. به کلمات مترادف و هم معنی و مرتبط توجه کنید. پیشنهادات جستجوهای مشابه گوگل و autocomplete گوگل منابع عالی برای این کار هستند.

  1. کبوتر (Pigeon)

تاریخ راه اندازی: 2013

تهدیدها: سئوی off-page و on-page ضعیف

الگوریتم کبوتر بر جستجوهایی که مکان کاربر در آن نقش مهمی ایفا می کند، تأثیر می گذارد. به روزرسانی کبوتر روابط بین الگوریتم محلی و الگوریتم اصلی را نزدیک تر و در هم آمیخته تر می کند، اکنون از عوامل سنتی سئو برای رتبه بندی نتایج محلی استفاده می شود.

برای سئوی on-page و off-page سایت خود تلاش کنید و زمان صرف کنید. انجام تجزیه و تحلیل سئو on-page به کمک ابزارWebSite Auditor  نقطه شروع خوبی است. یک راه خوب برای شروع سئو off-page قرار گرفتن در فهرست دایرکتوری های مرتبط با کسب و کار شما است. این امر نه تنها مانند بک لینک عمل می کنند و به رتبه سایت شما کمک می کند بلکه باعث می شود آن ها نیز رتبه خوبی در گوگل بگیرند.

الگوریتم کبوتر گوگل

  1. HTTPS / SSL

تاریخ راه اندازی: 2014

برای تأکید بر اهمیت امنیت ، گوگل تصمیم گرفت به سایت هایی که HTTPS را به درستی پیاده سازی کرده اند، رتبه بهتری بدهد تا اتصال بین کاربر و سایت را ایمن کند. در ابتدا تاثیر این عامل بسیار اندک بود و گوگل وعده داد با گذشت زمان تاثیر این عامل بیشتر خواهد شد تا وبمسترها فرصت پیاده سازی این پروتکل را داشته باشند.

  1. موبایل

تاریخ راه اندازی: 2015

تهدیدها: عدم وجود نسخه موبایل صفحه، کارایی پایین در موبایل

به روزرسانی موبایل گوگل که در بین وبمسترها و سئوکاران Mobilegeddon لقب گرفت باعث می شود که صفحات سازگار با موبایل در صدر جستجوهای موبایلی قرار گیرند، در حالی که صفحاتی که برای موبایل بهینه سازی نشده اند در صفحه نتایج گوگل برای موبایل نمایش داده نمی شوند به طور زیادی رتبه شان افت می کند.

نمایش صفحات وبسایتتان در موبایل را چک کنید و روی سرعت و کارایی تمرکز کنید. تست موبایل فرندلی گوگل نیز به شما کمک می کند تا ببینید در چه مواردی نسخه موبایل سایت شما باید بهبود یابد.

  1. رنک­برین (RankBrain)

تاریخ راه اندازی: 2015

تهدیدها: عدم وجود ویژگی های مرتبط با کوئری خاص، محتوای کم عمق، UX ضعیف

رنک­برین بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل است. رنک­برین یک سیستم یادگیری ماشین (machine learning) است که به گوگل کمک می کند تا معنا و مفهوم پشت سؤالات را درک کند، و در پاسخ به آن سؤالات ، نتایج جستجوی متناسب را ارائه دهد. گوگل رنک­برین را سومین عامل مهم رتبه بندی نتایج خود معرفی کرده است. در حالی که ما ورودی ها و خروجی های رنک­برین را نمی دانیم، اما باور کلی بر این است که رنک­برین ویژگی های مرتبط صفحات در یک کوئری را شناسایی می کند، ویژگی هایی که منحصرا برای رتبه بندی آن کوئری هستند. برای پیدا کردن جایگاه بهتر رقبایتان را تحلیل کنید و محتوایی کامل تر، جامع تر و در عین حال مرتبط تولید کنید.

  1. صاریغ (Possum)

تاریخ راه اندازی: 2016

تهدیدها: رقابت شدید در مکان مورد نظر شما

به روزرسانی Possum باعث می شود که نتایج محلی بسته به موقعیت مکانی جستجو کننده متفاوت باشد: هرچه به آدرس یک کسب و کار نزدیک تر باشید، احتمال مشاهده سایت آن ها در بین نتایج محلی بیشتر است. الگوریتم Possum همچنین باعث تفاوت بیشتر در نتایج جستجو برای کوئری های مشابه هم شده است. نکته جالب اینکه Possum به کسب و کارهای مستقر در خارج از محدوده شهری کمک کرد و رتبه آن ها را ارتقا داد.

لیست کلمات کلیدی خود را گسترش داده و ردیابی رتبه گوگل در مکان مورد نظر را انجام دهید. در حال حاضر مشاغل محلی به دلیل نوسانات پوزوم در صفحه نتایج جست و جو های محلی ، باید کلمات کلیدی بیشتری را نسبت به گذشته مورد هدف قرار دهند. وقتی رتبه بندی خود را بررسی می کنید، اطمینان حاصل کنید که این کار را از مکان های هدف خود انجام می دهید.

  1. فرد (Fred)

تاریخ راه اندازی: 2017

تهدیدها: محتوای بی ارزش، محتوای تبلیغاتی یا مشارکت در فروش بی کیفیت

چگونه کار می کند: به روزرسانی Fred وب سایتهایی را که رهنمون های(guideline) گوگل برای وبمسترها را نادیده می گیرند را هدف قرار داده است. بیشتر سایت های تحت تأثیر وبلاگ هایی با پست های بی کیفیت هستند که به نظر می رسد بیشتر به منظور ایجاد درآمد تبلیغاتی ساخته می شوند.

رهنمون های گوگل برای وبمسترها را مرور کنید و از محتوای بی کیفیت استفاده نکنید. اگر تبلیغی نمایش می دهید، اطمینان حاصل کنید که صفحاتی با کیفیت هستند و اطلاعات مرتبط و کافی ارائه می دهند. به بیان ساده تر سعی نکنید گوگل را فریب دهید که صفحه شما درباره موضوع خاصی است  ولی در واقع صفحه تان دروازه ای به لینک های affiliate باشد. اکثر ناشران از تبلیغات سود می برند و تا زمانی که تقلب نکنید و گوگل را گول نزنید، کاملاً قانونی است.

الگوریتم های گوگل 2

  1. بروز رسانی  سرعت (mobile)

تاریخ راه اندازی: 2018

با تاکید بر نیاز کاربران به دسترسی سریع به اطلاعات ، گوگل بروزرسانی سرعت موبایل را اجرا کرد که بر اساس آن سرعت صفحه به عنوان یک عامل مهم در رتبه بندی برای جستجوهای موبایل در نظر گرفته می شود، این عامل قبلاً در مورد جستجوهای دسک تاپ وجود داشت. این بروزرسانی بیشتر سایتهایی که دارای نسخه موبایل کند هستند را تحت تأثیر قرار می دهد. می توانید به کمک mobile friendly test و PageSpeed Insights گوگل این مورد را بررسی کنید.

  1. پزشکی (Medic)

تاریخ راه اندازی: 2018

این بروزرسانی گسترده توسط گوگل باعث ایجاد نگرانی بسیاری در صاحبان سایت های لطمه دیده شد و در رتبه بندی نتایج گوگل تغییر زیادی ایجاد کرد. در حالی که تعداد نسبتاً زیادی از سایتهای پزشکی با افت رتبه مواجه شدند، اما تنها هدف بروزرسانی این سایت ها نبودند. مشخص نیست که هدف دقیق گوگل از این بروزرسانی چیست. ممکن است این بروزرسانی به هدف حفظ و مصون نگه داشتن کاربران از محتوای بدون اعتبار باشد.

  1. برت (BERT)

تاریخ راه اندازی: 2019

به‌روزرسانی برت گوگل به عنوان بزرگترین تغییر در الگوریتم گوگل در پنج سال گذشته شناخته می شود و به طور تقریبی یکی از هر ده جستجو را تحت تأثیر قرار می دهد.

برت یک الگوریتم یادگیری ماشین است و از تکنیکی مبتنی بر شبکه های عصبی برای پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده می کند. BERT  مخفف عبارت  Bidirectional Encoder Representations from Transformers است به معنی ” بازنمایی رمزگذاری دوطرفه از ترانسفورماتورها ”.

برت می تواند با نگاه کردن به کلماتی که قبل و بعد از کلمه ای آمده ، مفهوم کامل متن را بفهمد. به عبارت دیگر از متن و روابط همه ی کلمات آن در یک جمله استفاده می کند تا اینکه به ترتیب یک به یک این کار را انجام دهد. این به معنی پیشرفتی بزرگ در تفسیر سوالات جستجوشده و نیت پشت آن است.

از آپدیت های بعدی الگوریتم های گوگل چه انتظاری می رود؟

همانطور که مشاهده می کنید، گوگل از اوایل 2010 پیشرفت چشمگیری کرده است. به روزرسانی های اصلی اولیه گوگل در دهه گذشته بیشتر بر مبارزه با نتایج اسپم و سایت هایی که سعی در فریب گوگل داشتند متمرکز شده است. اما با گذشت زمان، به روزرسانی ها بیشتر و بیشتر به نتایج جستجو کمک می کنند تا دقیقا آنچه که جستجو کننده به دنبال آن است را نشان بدهند. اگرچه الگوریتم گوگل از همان ابتدا پیچیده بود ولی با گذشت سال ها و پیشرفت تکنولوژی پیچیده تر و دقیق تر شد.

با توجه به تمرکز گوگل بر قصد و هدف کاربر، به نظر می رسد كه گوگل همچنان الگوریتم خود را به درک و تفسیر کوئری ها و نمایش نتایج مرتبط بر اساس آن کوئری متمرکز می كند. به نظر می رسد این رفتار آن ها در راستای مأموریت گوگل “سازماندهی اطلاعات جهان و بهره مند کردن و در دسترس قرار دادن آن برای جهانیان” است. اما گوگل به هر جهتی که حرکت کند داشتن یک سایت خوب و قرارگیری در جایگاه مناسب گوگل راهی است که برای موفقیتِ بیشتر باید طی کرد.

اشتراک گذاری

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *